Kinderalimentatie

Gaat u scheiden en heeft u kinderen? Moet u kinderalimentatie betalen en wilt u weten hoeveel? Of wilt u de alimentatie wijzigen of beŽindigen? Een Omnius advocaat kan u bijstaan in alle soorten alimentatiezaken. Neem contact op met een advocaat voor een gratis intakegesprek.

Wat is kinderalimentatie?

Kinderalimentatie is een vorm van alimentatie die toeziet op de kinderen. Kinderalimentatie houdt in dat een van de ex-partners de andere bijstaat in de kosten voor het levensonderhoud. Deze persoon maakt periodiek een bepaald bedrag over wat alimentatie wordt genoemd.

Kinderalimentatie is de onderhoudsplicht van ouders naar hun kinderen toe. Deze onderhoudsplicht geldt tot het moment dat de kinderen de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt.

Kinderalimentatie is zelfs nog belangrijker dan partneralimentatie volgens de wet bevordering voorgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding.

Wat is de hoogte van de kinderalimentatie?

(Ex-)partners kunnen zelf bepalen wat de hoogte van de kinderalimentatie wordt, rekening houdend met de financiŽle situatie van de ouders. In beginsel zijn de ouders vrij het bedrag zelf vast te stellen. Er gelden echter minimumbedragen. Voorafgaand aan het uitspreken van de echtscheiding zal de rechter het bedrag beoordelen en eventueel bijstellen. Ook wanneer de (ex-)partners geen overeenkomst hebben over de hoogte van de alimentatie zal de rechter het bedrag vaststellen. Kinderen die ouder zijn dan 18 hebben inspraak over de hoogte van de kinderalimentatie.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om alimentatiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat†alimentatie regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle Omnius advocaten werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 0900 Ė 8048 (3 cpm.) of stel uw vraag via de website.