Echtscheidingsconvenant voor afspraken na de echtscheiding

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Wanneer een koppel ervoor heeft gekozen om te gaan scheiden, moeten er veel belangrijke dingen worden geregeld. De afspraken die moeten worden gemaakt kunnen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Het convenant is een overeenkomst tussen de twee ex-partners waar alle gemaakte afspraken in worden vastgelegd. Zodoende kan men hierop terugkomen bij geval van twijfel of onduidelijkheid en verloopt het gehele proces een stuk soepeler. De afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en mogen niet tegen de regels van de wet ingaan. Nadat het echtscheidingsconvenant is opgesteld en is ingediend, is de scheiding vaak snel afgerond.

Wat staat er in een echtscheidingsconvenant?

De belangrijke afspraken die moeten worden gemaakt tijdens een echtscheiding worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Denk hierbij aan afspraken over:

  • De alimentatie
  • De verdeling van de boedel
  • De verdeling van de bezittingen
  • De verdeling van het kapitaal en schulden
  • Het pensioen
  • Kinderen (ouderschapsplan)

Daarnaast bent u vrij om nog andere zaken in het echtscheidingsconvenant op te nemen als uw partner en u daar behoefte aan hebben. Voor afspraken die te maken hebben met de verzorging en opvoeding van de kinderen is er het ouderschapsplan.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om echtscheidingen op basis van pro deo te behandelen. Uw Omnius advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle Omnius advocaten werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 0900 8048 (3 cpm.) of stel uw vraag via de website.