Bezittingen verdelen bij een echtscheiding

Bezittingen bij een echtscheiding

Bij een echtscheidingen zullen bezittingen moeten worden verdeeld. Wie blijft er in het huis wonen? Wat doen we met de inboedel? Vragen als deze zullen moeten worden beantwoord. Een Omnius advocaat kan u helpen samen tot een verdeling te komen of een juridische procedure aanhangig te maken om alle bezittingen en schulden te verdelen.

Huis/woning

Bij een huis is er het onderscheid tussen een koophuis en een huurhuis. De waarde van een koophuis zal verdeeld moeten worden bij een echtscheiding. U kunt in dit geval uw partner uitkopen zodat u er kan blijven wonen. U kunt ook het huis verkopen en de opbrengst verdelen. Bij een huurhuis zult u samen moeten beslissen wie er kan blijven wonen. Meestal blijft diegene er wonen, waar de kinderen bij blijven wonen. Als beide partijen er niet uit kunnen komen wie er in het huurhuis blijft wonen bepaalt de rechter dit.

Inboedel verdelen bij echtscheiding

De inboedel zal in zijn geheel moeten worden verdeeld. In het algemeen gaat dit in goed overleg. U geeft beide aan wat u wilt hebben en mocht er een groot verschil in waarde zijn kunt u dit verschillen verrekenen.

Naast financiŽle waarde zijn er ook spullen met emotionele waarde. Meestal wordt afgesproken dat deze spullen bij de eigenaar blijven die ze heeft gekregen. Komt u hier niet uit, dan kunt u altijd een beroep doen op een Omnius advocaat.

Om de inboedel goed te kunnen verdelen is het belangrijk dat de complete inboedel wordt geÔnventariseerd. Zodoende ontstaat een goed overzicht van alle inboedel en zo kunnen beide partijen eenvoudig aangeven wat zij willen. Hierna kan er gekeken worden naar de totale waarde van de inboedel van beide partijen en als deze nagenoeg gelijk is dan kan het snel geregeld worden.

FinanciŽle aanspraken in de nabije toekomst

Kunt u of uw partner aanspraak maken op een pensioen? Houd er dan rekening mee dat u uw pensioen aanspraken goed verdeelt. Krijgt uw partner de voogdij over uw kind of kinderen? Indien uw partner genoeg geld krijgt, weet u dat uw kinderen goed verzorgd worden. Dat geldt uiteraard bij co ouderschap.

Pro deo advocaat?

Soms is het mogelijk om familiezaken op basis van pro deo te behandelen. Uw Omnius advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle Omnius advocaten werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 0900 Ė 8048 (3 cpm.) of stel uw vraag via de website.