Alimentatie

Gaat u scheiden? Wilt u weten hoeveel alimentatie u moet gaan betalen of zal krijgen? Of wilt u een draagkrachtberekening laten maken? Een Omnius advocaat kan u bijstaan in alle alimentatieprocedures. Neem vrijblijvend contact op met een Omnius advocaat voor een gratis intakegesprek!

Alimentatie

Alimentatie houdt in dat u de plicht hebt om voor elkaar te blijven zorgen, ook al is het huwelijk door een echtscheiding geŽindigd. Dit houdt in dat u meebetaalt aan de kosten van het levensonderhoud van uw ex-partner. Er is een onderscheid te maken tussen:

Kinderalimentatie

Bij een echtscheiding zal de verzorging van de kinderen worden waargenomen door een van de twee ouders. De andere ouder is hiermee verplicht om financieel voor hen te zorgen, ook wel kinderalimentatie genaamd. Voor kinderen tot 18 jaar kunt u samen afspraken maken over de hoogte van de alimentatie. Mocht het niet lukken om tot een overeenstemming te komen dan gaat de kwestie naar de rechter. Als uw kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt dan kunt u de afspraak voor de alimentatie met het kind zelf maken.

Partneralimentatie

Stel dat u en uw partner een behoorlijk verschil in inkomen hebben, dan dient u met uw ex-partner afspraken te maken over partneralimentatie. Ook hier geldt dat mocht u er met uw partner niet uitkomen dat de rechter zal beslissen. De duur van de alimentatie heeft een maximale duur van 12 jaar, of in het geval van een kortstondig huwelijk de duur van het huwelijk zelf.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 0900 Ė 8048 (3 cpm.) of stel uw vraag via de website.