Aanvragen echtscheiding en te regelen zaken

Wilt u gaan scheiden? Vraagt u zich af hoe u kunt scheiden? Of wilt u de consequenties weten van het ingang zetten van een echtscheidingsprocedure? De echtscheidingsadvocaten van Omnius Advocaten kunnen u voorzien van het beste advies. Neem contact op met een Omnius advocaat voor een gratis intakegesprek.

Hoe vraag ik een echtscheiding aan?

Stel dat uw huwelijk niet meer loopt als tevoren en u bent - al dan niet samen met uw echtgenoot - tot de beslissing gekomen om te gaan scheiden dan zal dit via de officiŽle weg moeten plaatsvinden. Dit houdt in dat men een echtscheiding aan moet vragen. Een echtscheiding verloopt altijd via de rechtbank Dit is de reden dat u een advocaat nodig hebt.

Advocaat echtscheiding

Een aanvraag voor een echtscheiding gaat via de advocaat naar de rechtbank, die vervolgens zal beslissen of het huwelijk ontbonden wordt. U kunt te allen tijden een verzoek indienen voor een echtscheiding, ongeacht hoe lang het huwelijk heeft geduurd of dat uw partner het al dan niet eens is met het verzoek.

Het verzoek dient ingediend te worden bij de rechtbank in het arrondissement waar u of waar uw partner woont. Mocht u niet in Nederland wonen en uw partner wel, dan verloopt het verzoek via de advocaat naar de rechtbank in het gebied waar uw partner woont.

Zaken die geregeld moeten worden bij een echtscheiding

Het scheiden is meer dan alleen een verzoek indienen bij de rechter. Zo zullen er ook afspraken gemaakt moeten worden over het verdelen van de volgende zaken:

  • Vermogen
  • Inkomen
  • Bezittingen
  • Pensioen
  • Onroerend goed
  • Aandelen

Daarnaast zult u - mits u kinderen heeft - strakke afspraken gemaakt moeten worden over de kinderen. Volgens de wet bent u verplicht een zogenaamd ouderschapsplan op te stellen. In dit plan maakt u afspraken over de kinderen. Dit is een bindend document dat samen met de overige echtscheidingspapieren wordt ingediend bij de rechtbank.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 0900 Ė 8048 (3 cpm.) of stel uw vraag via de website.